De bewoners

We streven naar een bewonersgroep met een leeftijd tussen ongeveer 18 en 40 jaar. Het zou het mooiste zijn als dit een evenwichtige verdeling tussen mannen en vrouwen is. Om goede zorg te kunnen leveren richten we ons op bewoners met autisme, syndroom van Down, verstandelijke beperking eventueel in combinatie met lichamelijke beperking en NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) allen zonder grote gedragsproblematiek. Het is de bedoeling dat bewoners in een groep kunnen functioneren. Overdag gaan de bewoners het merendeel van de tijd naar een externe dagbesteding.

Aanmeldprocedure

Toekomstige bewoners dienen zich als eerste in te schrijven bij het Entree portaal van Prisma. Daar kunnen zij aangeven dat ze graag in het Kornhuys willen wonen. Er wordt door Prisma contact met hen opgenomen om zorgvragen door te nemen. Daarna is er een kennismakeing met het bestuur van de Stichting Het Kornhuys Ons Thuis en bezichtigen we de woning. Als alle drie de partijen (bewoner, Prisma en bestuur) door willen gaan met de procedure zal Prisma kijken of de gevraagde zorg ook daadwerkelijk geboden kan worden en of de toekomstige bewoner past binnen de groep. Het bestuur gaat in gesprek over de financi├źn en indicatie. Als alles samenvalt kunnen we de nieuwe bewoner een warm welkom

Op dit moment zijn alle appartementen bewoond. Bent u geïnteresseerd? U kunt contact opnemen met het bestuur of Prisma/Fittin.