De bewoners

In het Kornhuys wonen zeven jongvolwassenen met een verstandelijke/lichamelijke beperking. Een drietal bewoners zijn rolstoelafhankelijk en vier bewoners zijn mobiel. Op dit moment zijn er twee appartementen beschikbaar. Bent u geïnteresseerd? U kunt contact opnemen met het bestuur of Prisma/Fittin.

Appartementen

De appartementen zijn ondergebracht in het nieuwbouwgedeelte waar zich ook de slaap- annex kantoorruimte voor de begeleiding, de snoezelruimte, de was- en droogruimte, een voorraadkast en de technische ruimte bevinden.

Ieder appartement heeft een eigen huisnummer en eigen voordeur die te bereiken zijn via de gemeenschappelijke ingang. Ieder appartement heeft een gecombineerde woon- en slaapruimte, een eigen badkamer met douche- en toiletruimte. Ook heeft elk appartement een keukenblokje met een koelkast. Er mag op het appartement niet gekookt worden, wel mag er koffie/thee gezet worden. De appartementen worden door de bewoners zelf gehuurd, middels een huurovereenkomst met Kornhuys B.V.

  Gemeenschappelijke ruimte

  De gemeenschappelijke ruimte, die gesitueerd is in de oude boerderij, bestaat uit twee niveaus. In het lager gelegen niveau is de woonkamer gevestigd en in het hoger gelegen niveau de keukenvoorziening en een gezamenlijke toiletgroep. In beide ruimtes is er de mogelijkheid om te recreëren. De beide niveaus en de eerste verdieping, waar de logeerkamers inclusief gezamenlijke badkamer en toilet zijn gevestigd, zijn per lift bereikbaar en zijn rolstoelvriendelijk.

  Logeren

  Het Kornhuys biedt ook de mogelijkheid om te logeren. Zoals hierboven beschreven zijn een tweetal kamers op de eerste verdieping beschikbaar. De logés maken gebruik van de gezamenlijke badkamer/toilet op deze verdieping. Op dit moment is er één kamer in gebruik en voorzien van een hoog-laagbed, zithoekje en kledingkast.

  Buitenterras, tuin en boomgaard

  Tussen het oude gedeelte en de nieuwbouw van het Kornhuys ligt het buitenterras. Bij mooi/droog weer kunnen de bewoners hier lekker van het buitenleven genieten. Mochten de temperaturen hoog oplopen kan men zich uitleven in het ruime zwembad dat in de zomer op het terras staat. Aansluitend aan het terras ligt de tuin. Op dit moment bestaat de tuin uit een grasveld, voorzien van een trampoline en diverse schommels. In de boomgaard staan diverse oude soorten peren- en appelbomen. In de toekomst zal de tuin opnieuw worden ingericht en zal er een schuur worden gerealiseerd.

  Snoezelruimte

  Door een financiële bijdrage van ‘Vrienden van het Kornhuys’ hebben we een snoezelruimte kunnen realiseren in het Kornhuys. De zorgverleners kunnen hier op een belevingsgerichte manier zorg verlenen. De bewoners zijn vaak meer ingesteld op lichaamstaal en lichamelijk contact.

  Snoezelen prikkelt de belangrijkste zintuigen: het gehoor, het zicht, de reuk, de tast en de smaak. Door deze zintuigen selectief te prikkelen, kunnen mensen hun emoties en gevoelens uiten. Daarnaast optimaliseert snoezelen de gevoelens. Het bevordert een dialoog tussen verzorgende, naaste of zorgverlener en de omgeving. Snoezelen geeft een gevoel van geborgenheid, veiligheid, geeft ontspanning, gaat verveling tegen, bevordert contact leggen en verbetert het ervaren via zintuigelijke waarneming.