Het Kornhuys

Het Kornhuys is gerealiseerd in een voormalige klompenmakerij en in een nieuwbouwgedeelte met negen appartementen. De oud- en nieuwbouw staan in verbinding met elkaar door een glazen corridor waar ook de centrale ingang van het complex gevestigd is. Onze woning staat in het buitengebied van Dussen maar dichtbij de bebouwde kom van het dorp.

Appartementen

De appartementen zijn ondergebracht in het nieuwbouwgedeelte waar zich ook de slaap- annex kantoorruimte voor de begeleiding, de snoezelruimte, de was- en droogruimte bevinden

Ieder appartement heeft een eigen huisnummer en eigen voordeur die te bereiken zijn via de gemeenschappelijke ingang. Ieder appartement heeft een gecombineerde woon- en slaapruimte, een eigen badkamer met douche- en toiletruimte. Ook heeft elk appartement een keukenblokje met een koelkast. Er mag op het appartement niet gekookt worden, wel mag er koffie/thee gezet worden. De appartementen worden los van de zorg gehuurd bij Kornhuys B.V., een particuliere verhuurder. Voor alle appartementen kan huurtoeslag worden aangevraagd. Het hele pand is voorzien van domotica (bijvoorbeeld inluisterapparatuur in slaapkamers) om veiligheid en gebruiksgemak te bevorderen.

Gemeenschappelijke ruimte

De gemeenschappelijke ruimte, die gesitueerd is in de oude boerderij, bestaat uit twee niveaus. In het lager gelegen niveau is de woonkamer gevestigd en in het hoger gelegen niveau de keukenvoorziening en een gezamenlijke toiletgroep. In beide ruimtes is er de mogelijkheid om te recreƫren. De beide niveaus en de eerste verdieping, waar de logeerkamers inclusief gezamenlijke badkamer en toilet zijn gevestigd, zijn per lift bereikbaar en zijn rolstoelvriendelijk.

Logeren

Het Kornhuys biedt ook de mogelijkheid om te logeren. We kunnen op deze manier kortdurend verblijf bieden zonder dat de overstap naar wonen bij ons al gemaakt wordt. Dit kan voor zowel ouders/verzorgers als een verlichting van zorg zijn

 

Buitenterras, tuin en boomgaard

 

Tussen het oude gedeelte en de nieuwbouw van het Kornhuys ligt het buitenterras. Bij mooi/droog weer kunnen de bewoners hier lekker van het buitenleven genieten. Mochten de temperaturen hoog oplopen kan men zich uitleven in het zwembad dat in de zomer op het terras staat. Aansluitend aan het terras ligt de tuin. Op dit moment bestaat de tuin uit een grasveld, voorzien van een trampoline en diverse schommels. In de boomgaard staan diverse oude soorten peren- en appelbomen. In 2024 zal de tuin opnieuw worden ingericht en zal er een schuur worden gerealiseerd.